bijzondere kerststal


Een beetje chauvinisme mag toch wel zekers ???

En daarom juist wil ik stilstaan bij een ‘bijzondere kerststal’. De kerststal is te bezichtigen in de kerk van de Heilige Familie in Lier.

Deze unieke kerststal is gemaakt door Frans van Bosstraeten naar het verhaal van Felix Timmermans. De kerk is meestal open tussen 14u en 17 u. Dus je kan de kerststal dan gaan bekijken. Er is meestal iemand aanwezig die maar al te graag een woordje uitleg geeft.

Uniek aan deze kerststal is dat ze bestaat uit heel wat figuurtjes die een oorsprong vinden in de verhalen van Felix Timmermans of die gebaseerd zijn op echte Lierenaars.. Wie kent Wardje de dansende reus niet ? In deze kerststal zie je Wardje meelopen in de processie met de vlag. Je hebt niet veel verbeelding nodig om terug te gaan naar die tijd.. Heel de kerststal is nostalgie : de processie met de gehandicapten – doodskist inclusief, de begijntjes, pallieter, Louis Zimmer, Van Boeckel, Felix Timmermans, de pastoor op zijn preekstoel, de begijntjes.. Het gebeurt allemaal hier in deze kerststal. Voor mij in elk geval ontroerend mooi..

Maar ik zal dan wel bevooroordeeld zijn met mijn liefde voor Lier.

 

 

Advertenties
Categorieën:Toffe tripsTags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Zuiderend

Wat ook een begin kan zijn

Soms Ook Heimwee

Leuke uitjes in binnen en buitenland

Reislist

Als Nederland soms te klein voor je is

Hotstuffforladies

De leukste shop revieuws omtrend Beauty & fashion om er trendy en verzorgd uit te zien en Home decoration & assesoires shop blogs - regelmatig koopjes & aanbiedingen zodat je mooi wat geld bespaard. En de lekkerste recepten van mij

%d bloggers liken dit: