to do : fietsen naar Aigues-Mortes


Vanuit le Grau-du-Roi kan je de ViaRhôna – route volgen naar Aigues-Mortes. Het is rustig en aangenaam fietsen. Je hebt al van ver zicht op de prachtige omwalling die me onmiddellijk aan Marrakech deed denken.

We liepen op de omwalling en kregen niet genoeg van het uitzicht op het ‘lac rose’. De wandeling begint bij de Tour de Constance, die je ook kan bezichtigen. Je komt in de zaal terecht waar Marie Durand 38 jaar – samen met andere Hugenoten (protestanten) – opgesloten bleef omwille van haar geloof. Op de rand van de put is het woord ‘résister’ gekrast. Het wordt toegeschreven aan Marie Durand.

Na zoveel geschiedenis hadden we behoefte aan een versnapering en genoten van een chocolat viennios onder het goedkeurend oog van Lodewijk IX. Geschiedenis is nooit ver weg in Aigues Mortes.

We namen ons ‘stalen’ ros en fietsten terug naar Le Grau-du-Roi. Niet zonder eerst de vriendelijke Camargue – paardjes te begroeten en te aaien.

Categorieën:Lekker bezigTags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Zuiderend

Wat ook een begin kan zijn

Soms Ook Heimwee

Leuke uitjes in binnen en buitenland

Reislist

Als Nederland soms te klein voor je is

Hotstuffforladies

Alles voor de moderne vrouw :Beauty,fashion shop blogs & revieuws. Altijd vind ik de leukste aanbiedingen & koopjes. Ook dan kan je er super uit zien💫💎💍💠💃💗👗🛍👠 De lekkerste zelf gemaakte recepten & de leukste shop en make-up vlogs!

%d bloggers liken dit: