Hopen op een duurzame toekomst voor de Senegalese vissers


M’bour is de op een na grootste vissershaven van Senegal.  Het is een belevenis om de bedrijvigheid van de vissers te zien… een drukte van jewelste. De vissers gaan met traditionele prachtige prauwen (piroques) de zee op.  Spijtig genoeg wordt deze ‘artisanale’ visserij  bedreigd. De vissers moeten de zee delen met buitenlandse concurrenten en Russische piraten. Hierdoor dalen de visbestanden drastisch.

Gelukkig zijn er een aantal initiatieven tot stand gekomen om de “artisanale’ visserij te beschermen.

Het is de verdienste van Greenpeace dat het probleem op de politieke agenda is beland. Het Greenpeaceschip “de Arctic Sunrise”  heeft meermaals  Russische en Litouwse schepen  gespot in verboden zones. Deze schepen met hun moderne apparatuur halen 250 ton vis per dag op … iets waarvoor 100 Senegalese boten een heel jaar voor nodig hebben…Als we de toekomst van de Senegalese vissers willen vrijwaren dan moeten deze praktijken stoppen.

Categorieën:Natuurlijk schoonTags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Reismetlies

De wereld is te mooi om niet te zien

Zuiderend

Wat ook een begin kan zijn

Soms Ook Heimwee

Leuke uitjes in binnen en buitenland

Reislist

Als Nederland soms te klein voor je is

Hotstuffforladies

Alles voor de moderne vrouw :Beauty,fashion shop blogs & revieuws. Altijd vind ik de leukste aanbiedingen & koopjes. Ook dan kan je er super uit zien💫💎💍💠💃💗👗🛍👠 De lekkerste zelf gemaakte recepten & de leukste shop en make-up vlogs!

%d bloggers liken dit: