9 redenen om de Camargue te bezoeken

 1. Een verblijf boeken in een heus OPEN AIR hotel, een camping met hotelallures, waar je zelf halfpension kan boeken. We verbleven op de wijk Les Secrets de Camargue van de camping Les Petits Camarguais. Geen zin om te koken ? dan boek je gewoon half pension en kan je toch het campinggevoel beleven.
 2. De patroonheilige van de zigeuners bezoeken. Vanuit Le-Grau- du – Roi zijn er verschillende excursie-mogelijkheden per boot. Wij gingen met de catamaran Picardie naar Saintes – Maries – de – la – Mer. Ondertussen genoten  we van een BBQ die muzikaal omkaderd werd door  2 gitaristen. Even langs het kerkje de Zwarte Sara bezoeken.
 3. Nemo zoeken in het seaquarium van Le Grau de Roi.
 4. Fietsen huren op de camping en via de Voie Verte de L’Espiguette naar Le Grau-du-Roi fietsen om daar een leuke strandtent te bezoeken of gewoon te flaneren.
 5. Genieten van het strand van l’Espiguette en uren doorbrengen in de keileuke strandbar L’OYAT PLAGE. Ik zou hier uren kunnen doorbrengen. Je kan er allerlei lekkers eten : ijsjes, salades, tapas.. Je kan er ligbedden huren en parasols. Voor mij echt een hotspot. Om van te genieten. Vanuit de camping les petits Camarguais is dit heel gemakkelijk met de fiets bereikbaar. Tijdens het hoogseizoen is er ook een pendelbus naar het strand.
 6. Ontdekken waarom flamingo’s roze zijn. We boekten een excursie bij Camargue Découverte. Met een 4×4 jeep trokken we de ‘kleine’ Camargue in.Het mooiste vond ik het lac Rose nabij Aigues Mortes. In deze zoutmoerassen (salins) leven algen die beta-caroteen bevatten en die gedijen bij deze enorm hoge zoutconcentraties. Het zijn deze algen die de zoutmoerassen hun roze-oranje kleur geven. Pekelkreeftjes eten deze algen en nemen de kleur aan van wat ze opeten. De flamingo’s, die in grote getale leven in de zoutmoerassen, kleuren doordat zij de kreeftjes eten op hun beurt ook roze en oranje.
 7. Fietsen naar Aigues – Mortes via de ViaRhôna – route. Daar de Tour de Constance bezoeken en de zaal waar Marie Durand 38 jaar opgesloten zat omwille van haar geloof en waar ze het woord ‘résister’ kraste op de rand van een waterput.
 8. De  ‘course Camarguaise’ bijwonen en versteld staan hoe die witte frele paardjes die zwarte plompe stieren volledig onder controle hadden. Vooral het Abrirvado waarin de paarden in V-formatie opgesteld de stieren onder bedwang hielden vond ik indrukwekkend.
 9. Fan worden van het merk ‘Little Marcel’.

2 gedachten over “9 redenen om de Camargue te bezoeken

 1. De Camargue…. o zoete herinneringen. We kampeerden er voor het eerst in 1979, in La Grande Motte. Daarna zijn we er vaak teruggeweest vanaf campings in de Cévennen en dde Garrigue, voor het laatst in 2015. Of we er ooit nog een keer zullen komen…?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s