A free ride in de vallei van Chamonix Mont – Blanc

llHoe cool is dat….om de vallei van de Chamonix- Mont-Blanc te bezoeken heb je helemaal geen auto nodig. Als je een verblijf boekt krijg je een Carte d’hotes voor de duur van je verblijf. Met deze kaart maak je gratis gebruik van de pendelbussen van Chamonix bus en ook van de treinen tussen Servoz en Vallorcine. Zowel trein als bus rijden zeer frequent. Lange wachttijden heb je dus niet.

Een dame op het toeristenbureau wist ons te vertellen dat de vallei van de Mont-Blanc een smalle vallei is waar de vervuiling blijft hangen. Om al deze schoonheid te bewaren proberen ze auto’s dan ook te beperken…en dus a free ride .

Het dal van Chamonix-Mont-Blanc heeft dan ook het “flocon vert” kwaliteitskeurmerk gekregen omwille van de inzet voor duurzaam toerisme.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s