Naar Chamonix met de Alpy – bus

Op reis gaan zonder auto .. het blijft een uitdaging. En voor sommigen een onbegrijpelijke keus. Maar voor ons een evidentie en iets waar we graag wat extra moeite voor doen. Op die manier brengen we een stukje ‘onthaasting’ in onze vrije tijd.

Soms is het wat lastiger en soms wat gemakkelijker. Zo ook deze keer. Supergemakkelijk.

We boekten een verblijf in Les Bossons in een keileuke accomodatie waar ik jullie zeker meer over ga over vertellen. Les Bossons is een klein rustig dorpje vlak bij Chamonix. Het is een ideale uitvalbasis om het dal van de Mont – Blanc te verkennen. Met gratis bus en trein kom je vlot overal.

In les Bossons kan je ‘le glacier des Bossons’ bezoeken. Een zetellift brengt je tot op 1425 m hoogte van waar je een prachtig uitzicht hebt op de gletsjer.

Alhoewel we er niet verbleven en enkel maar gingen lunchen wil ik toch het hotel ‘Aiguille du midi’ vermelden. We zijn daar lekker verwend ondanks dat we geen gasten waren. De service was top… Tout est possible Madame… en zo was het ook. Zeker een kanshebber voor ons volgend verblijf.

Vanuit Brussel boekten we een rechtstreekse vlucht naar Genève. De shuttle naar ons vakantie adres had ik geregeld via Alpy – bus. De e-tickets had ik reeds in mijn bezit. Nog een sms met wat meer uitleg over de juiste timing en de locatie van hun desk in de vlieghaven van Genève. Met Zwitserse timing en nauwkeurigheid werden we vlak voor de de deur van ons verblijf afgezet. Het is niet altijd mogelijk voor hun om dit te doen maar waar het kan doen ze het ook. De route van Les Bosssons naar Genève ging even vlot. Weer een sms over de juiste timing.. En stipt waren ze.. Die Zwitsers toch.

Zeker een aanrader voor vakantiegangers zoals wij die liever niet met de auto op reis gaan.

Een gedachte over “Naar Chamonix met de Alpy – bus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s