niet zo maar een koffie

Koffie, ik geef eerlijk toe dat ik er een beetje verslaafd aan ben.

Dus waar ik ook kom de weg naar een lekker kopje koffie vind ik vlot. Daar heb ik echt geen google maps voor nodig.

Zo ook deze keer in Antwerpen. Na een wandeling werd het toch echt wel tijd voor mijn koffietje. Op zoek dus naar een taverne of een bistro. En toen zag ik het. Het zag er wat anders uit, minder traditioneel, een beetje eigenzinning. Dus we besloten binnen te gaan. Ook het interieur was verrassend en leuk.

Hongerig als we waren besloten we ook maar ineens een kleinigheid te eten. De erwtensoep met munt smaakte verrassend lekker. De koffie achteraf moest er niet voor onderdoen. Omdat het dag van de klant was werden we getrakteerd op een huisgemaakte praline.

Een leuke ervaring, maar ook niet meer dan dat… moest het verhaal daar stoppen. Maar je begrijpt het al … het verhaal is nog niet af.

We waren binnengestapt bij KOFFIEKLAP., een project van de organisatie Cherut. Dit is een organisatie die zich inzet voor vrouwen in prostitutie en mensenhandel. Cherut is hebreeuws en betekent vrijheid. En daar draait het om : vrouwen die gedwongen worden in prostitutie of die slachtoffer worden van mensenhandel terug een stukje vrijheid geven.

Hoe past koffie in dit verhaal ? Vanuit de slogan ‘Eerlijke koffie – Eerlijke kansen’ krijgen vrouwen de kans om in Koffieklap horeca -ervaring op te doen. Een stapje in de richting van zelfstandigheid, een stapje in de richting van meer vrijheid.

Koffieklap ligt niet echt in het centrum maar dat neem ik er graag bij. Ik weet wel waar ik in de toekomst mijn koffie ga slurpen en ik weet ook dat ik op die manier een kleine bijdrage lever in een groter mooi geheel van ‘nieuwe kansen’ geven aan vrouwen die het moeilijk hebben.

Bedankt voor de uitleg die we kregen… en ja hoor, dat wisselgeld hoeven we echt niet terug.. dat houden jullie maar.

Zeker tot ziens.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s