Wandelen in een ijsgrot

Het station van Montenvers ligt in het centrum van Chamonix op wandelafstand van het station van Chamonix. Niks gemakkelijker dan openbaar vervoer toch ?

De mooie rode trein van Montenvers is een ‘tandradtrein‘. De hellingspercentages kunnen hier door ook veel hoger zijn in vergelijking met een gewone trein.

De trein legt een afstand van ongeveer 5 kilometer af en overbrugt een hoogte van 871 meter. Reken op hellingspercentages van 11 tot 22%. De trein rijdt al sinds 1909. Uiterst zelden loopt het mis. Het ergste ongeval was op 25 augustus 1927. Balans : 21 doden en 25 zwaargewonden. Als het mis gaat in de bergen gaat het ook ineens goed mis. Het recenste incident dateert van 12 augustus 19 toen de trein onstpoorde. Gelukkig vielen er toen geen gewonden.

Het eindstation is het hotel du Montenvers op een hoogte van 1913m. Daar aangekomen kan je genieten van spectaculaire uitzichten op le mer de Glace, les Drus en les Grands Jorasses.

Le mer de Glace is de op 1 na langste gletsjer in de Alpen. Om toch even stil van te worden zijn de bordjes die aangeven hoe hoog de gletsjer enkele jaren geleden nog was. Het smelten van deze gletsjer is spectaculair. Als dit zo doorgaat zullen onze kinderen deze natuurpracht niet meer kunnen bewonderen.

Zeker de moeite is om ‘le grotte de glace’ te bezoeken. Je kan in een heuse ijsgrot wandelen. De kleuren van het ijs zijn adembenemend mooi. Je moet wel wat moeite doen om dit bereiken. Je kan er naar toe wandelen of je kan de kabellift nemen. Hou er rekening mee dat als je afstapt uit de kabellift er toch nog een hele afdaling volgt. Je dient nog ongeveer 500 treden naar beneden te gaan.. en inderdaad ook naar boven terug. Maar het is de moeite.

Tip : Neem je hond niet mee op deze uitstap. Hondepootjes komen vast te zitten in de metalen roosters van de trappen en op ijs lopen doet ook geen deugd aan hun pootjes.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s