8 redenen om te citytrippen in Köln

Hierbij alvast een aantal redenen om te citytrippen in Keulen.

#1 sporen naar Keulen

Keulen is snel en gemakkelijk te bereiken met de hoge snelheidstrein. Vanuit het hauptbahnhof loop je zo het stadscentrum in.

#2 bezoek de grootse kathedraal van Duitsland

Als je het station verlaat kan je niet naast de Dom zien. Dit gotisch bouwwerk is de grootste kathedraal van Duitsland. Je kan niet anders dan onder de indruk zijn van deze prachtige kathedraal. Terecht opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Tijdens de 2de wereldoorlog werd Keulen voor het grootste deel verwoest maar de Dom bleef overeind, weliswaar beschadigd. Een mirakel ? Nee gewoon een afspraak tussen de geallieerden. De Dom diende als oriëntatiepunt voor de luchtmacht.

#3 geniet van een ‘panoramic view

Het mooiste panoramisch zicht heb je vanuit de Köln Triangle. Voor 3 euro ga je met de lift naar de 28ste verdieping. Vanaf het platform heb je een prachtig 360° graden uitzicht op de stad.

#4 fall in love ………… FOREVER

Verzegel je liefde door een slotje te hangen op de Hohenzollernbrücke. Deze brug van ruim 400 meter hangt vol liefdeslotjes.

#5 Dompel je onder in de kerstsfeer

Als je van de kerstsfeer houdt is de kerstmarkt van Keulen zeker de moeite waard om te bezoeken. Sfeer alom.

#6 Ga op zoek naar de vrolijkste huisjes van Keulen

De kleurrijkste huisjes van Keulen liggen aan de Fischmarkt. Een gezellig plein om even te verpozen of te wandelen langs de oevers van de Rijn.

#7 bezoek het lekkerste museum van Keulen

Voor alle chocoholics is er het chocolademuseum een echte MUST. Een aanrader van formaat.

Naast boeiende informatie krijg je ook proevertjes. Je kan zelf je eigen chocolade reep laten maken of workshops volgen.

De chocoladefontein van het museum is indrukwekkend. 200 kg chocolade wordt hierin verwerkt.

Nog zin in meer zoet ? Bezoek dan zeker de prachtige taverne. De taarten ogen uitnodigend en de koffie is overheerlijk. Wat wl je nog meer ?

De echte die hards kunnen ook nog de ‘markt der chocolatiers‘ bezoeken. Deze gaat door in november vlak bij het chocolademuseum. Meer dan 50 internationale top chocolatiers zijn aanwezig om hun producten te verkopen en te laten proeven… overheerlijk. En natuurlijk ontbrak onze Leonidas niet.

#8 concertje meepikken in een prachtige concertzaal

Als je naar Keulen gaat is het zeker de moeite om het programma te bekijken en tickets op voorhand te kopen. Zo is je plaats verzekerd in de prachtige Kölner Philharmony.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s