een heuse Skywalk

Vanuit Chamonix kan je met de kabelbaan naar Aiguille du Midi. De kabelbaan bestaat uit 2 trajecten. Je start op een hoogte van 1038 meter. Het eerste traject gaat naar Plan d’Aiguille. Dit ligt op 2317 meter hoog. Vanuit dit tussenstation kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden. Of je kiest er voor om nog wat hoger te gaan – zoals wij deden.

Het 2de traject van de kabelbaan gaat naar een hoogte van 3777 meter. Het is een traject zonder pylonen en hoe dichter bij de top hoe steiler het wordt. Het laatste stuk heeft een hellingspercentage van 47%.

Eens aangekomen op het hoogste punt is het toch even wennen aan de duizelingwekkende hoogte. De uitzichten zijn adembenemend.

Nog hoger ? toch wel niet ? Met een lift kan je nog wat hoger gaan. Zodat je uiteindelijk op een hoogte zit van 3842 meter. Hoger hoeft voor mij echt niet.

Als je een leuke originele vakantie foto wil dan zet je best ‘un pas dans le vide‘. Niet echt aan te raden als je hoogtevrees hebt. Sinds december 2013 kan je een heuse skywalk doen. Het is de hoogst gelegen attractie van Europa. Een unieke ervaring. De glazen kooi is een technisch hoogstandje.

Je moet wel wat geduld hebben… want juist, je bent niet de enigste die deze ervaring wil. Onze motivatie om geduldig te wachten : een once in a liftime experience… en waarschijnlijk achteraf veel spijt dat we het niet gedaan hebben. Dus in de wachtrij dan maar. De kooi kan alleen betreden worden met aangepaste ‘sloefkes’. Een medewerker zal graag bereid zijn om met je smartphone wat foto’s te nemen.

Tip : bereid je bezoek goed voor. Je toegangsticket is een beperkte tijd geldig. Het tijdstip om de kabelbaan terug naar beneden te nemen ligt dus vast. Mis dit niet.

Tip : om de wachtrij voor de kabelbaan te vermijden kan je best een Mont-Blanc Multipass kopen. Deze kan je kopen op de toeristische dienst of bij een van de deelnemende activiteiten. Je bespaart niet alleen geld maar ook tijd.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s