over de heilige Clara en andere heiligen

Toen ik hier jaren geleden voor de eerste keer in het elfde gebod kwam dacht ik : OMG. Mijn toenmalig vriendje – een echte Sinjoor en supergrote fan van Beerschot – wou indruk op mij maken. En ik moet zeggen : het werkte. Omgeven door zoveel heiligen kon ik niet anders dan smoorverliefd worden. De verliefdheid verdween. Er kwam niks anders in de plaats – zoals dat zou moeten. En de bezoekjes aan het elfde gebod stopten.

Nu zoveel jaren later kwam ik hier binnen en ik dacht : OMG… het maakt nog altijd evenveel indruk op mij als toen. Je komt echt ogen te kort. We namen plaats in preekstoelen en genoten van de drankjes. De preekstoelen waren oncomfortabel hard maar tja, ik veronderstel dat heilig zijn ook niet altijd comfortabel is.

De geschiedenis van het ‘elfde gebod’ gaat terug tot 1425 toen turfdragers in het gebouw woonden. Turfdragers droegen de turf in manden vanuit de schepen naar de binnenstad. Turf is gedroogd veen dat als brandstof werd gebruikt. Het was vuil en onderbetaald werk. En de turfdragers hadden de reputatie stevig drinkers te zijn. Niet verwonderlijk dat het huis van de turfdragers dan ook een café werd.

Heiligdom is hier nooit ver weg en is ook terug te vinden op de menukaart. Zin in een ‘blessed salade’ ? of een Babylon Burger of Adam’s rib ? …. Zelf heb ik er nog nooit gegeten maar als ik de reviews lees kan je hier overheerlijk smullen. En voor de bierliefhebbers wil ik nog meegeven dat de bierkaart even indrukwekkend is als het interieur.

Ik vroeg me of de Heilige Clara hier ook aanwezig was. Onzeker hierover besloot ik geen risico te nemen en bestelde een ‘latte machiato’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s