fietsuitstapje in Twente

Een leuke fietsroute uitstippelen in Twente is niet zo moeilijk. Het is hier heerlijk fietsen. Vanuit camping Rammelbeek in Lattrop hadden we dan ook snel een leuke fietstocht gevonden naar Denekamp en waarom dan niet ook ineens een ommetje naar het landgoed Singraven ?

Het was prachtig fietsen, lekker rustige wegen zonder auto’s of wieler ‘terroristen’. Gewoon ontspannen.

Eens ter plaatse aangekomen besloten we het park te bezoeken. Met een combinatie ticket kan je zowel het park als het arboretum bezoeken. Maar gezien het sluitingsuur moesten we een keuze maken en lieten het arboretum voor wat het was. Jammer … maar een goede reden om nog eens terug te komen.

Rond het huis ligt een park dat in Engelse landschapsstijl ontworpen is. Het huis Singraven oogt statisch en mooi. De Dinkel lijkt dit huis wel te koesteren en vormt een lus rond het huis. In het huis zelf worden ook rondleidingen georganiseerd. Na de rondleiding kan er voor een ‘high tea’ gezorgd worden. Voorwaarde is dat je met minimum 8 personen bent. Hoe cool is dat ? High Tea in Singraven.. I like.

Voor ons werd het geen High Tea maar wat we kregen was zeker even goed. Na het bezoek aan de landgoedwinkel met heerlijke en eerlijke streekproducten besloten we lekker te relaxen op het terras van het restaurant Watermolen Singraven. Dat het daar heerlijk is hoef ik je echt niet te vertellen. Je kan er superlekker eten, overnachten , een feestje bouwen, verschillende arrangementen boeken. Kortom een aanrader in het Twentse landschap.

Tips

vertrek zeker op tijd zodat je zowel het park als het arboretum kan bezoeken.

neem deel aan een rondleiding door het huis of van de watermolen

ga zeker even de landgoedwinkel binnen. Zelfs als je niets wil kopen is het gewoon de moeite om deze leuke winkel te bezoeken.

overtuig je vrienden om mee te gaan zodat je in huis Singraven kan deelnemen aan een High Tea. (minimum 8 personen)

Geen paniek als dit niet lukt : je kan immers ook je High-Tea momentje hebben in restaurant Watermolen Singraven. Dat kan al vanaf 2 personen.

Ben je niet zo ‘High-Tea’ minded laat je dan verleiden tot het meerdere malen menu. Hierdoor heb je de mogelijkheid zowat heel de menukaart te proeven in de vorm van kleine gerechtjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s