hoe zat dat ook al weer met die Amsterdamse grachten ???

Grachten in Amsterdam. Je kan er niet omheen. Ze bepalen voor een groot stuk het beeld van deze stad. Sinds 2010 zijn ze opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Niet lang daarna kregen ze dan ook een eigen museum.

Het Grachtenhuis museum werd geopend in april 2011. En het is een bezoek meer dan waard. Saai ? helemaal niet.. integendeel. Op een interactieve en multimediale manier kom je alles te weten over de ontstaangeschiedenis van de grachtengordel. Dank zij de hulp van maquettes, wandprojecties en animatie wordt het een leuke ervaring.

Het poppenhuis – een maquette van het grachtenhuis – komt helemaal tot leven in verschillende tijdsperiodes. En dit keer mag het : binnengluren bij de buren. Via de Pepper’s Ghost techniek komt dit poppenhuis tot leven.

De huizen van de grachten sieren de muur en in sommige huizen kan je binnenkijken. Leuk om te doen : zoek het bekende huis van Anne Frank. Als je het vindt kan je de kast zien die toegang gaf tot het verborgen achterhuis

Het Grachtenhuis museum bevindt zich aan de Herengracht 386.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s