Afbeelding

Gent, een pareltje van een stad

Gent

Als je wil citytrippen in eigen land is Gent een aanrader. Gent heeft vele pluspunten

  • Gent is vanuit de meeste grote steden gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
  • Gent claimt de vega hoofdstad van Europa te zijn. Het heeft de meeste vegetarische restaurants per hoofd van de bevolking.
  • Gent ademt geschiedenis
  • Met de CityCard Gent ontdek je Gent op een voordelige manier en kan je bovendien gratis gebruik maken van openbaar vervoer
  • Gent heeft verschillende winkelbuurten met een leuk aanbod
  • De absolute must see tijdens je city trip is het schilderij ‘aanbidding van het Lam Gods‘. Dit wordt wereldwijd erkend als artistiek hoogtepunt en een van de meest invloedrijke schilderijen ooit gemaakt.

B&B Faja Lobi

Als uitgangspunt op Gent te ontdekken kozen wij voor B&B Faja Lobi. Naast de centrale ligging sprak het ‘sociaal’ doel ons wel aan. De oprichter van Faja Lobi verloor zijn hart aan de stad IDIOFA in Congo. Hij kocht met eigen middelen enkele hectaren dorre grond op en starte een herbebossingsproject. In de statuten van Faja Lobi is opgenomen dat een deel van de winst die het café, de B&B en het restaurant maakt geïnvesteerd wordt in dit sociaal – ecologisch project.

Om de kamer te bereiken die we gehuurd hadden moesten we toch wel enkele steile trappen op. Er is geen lift voorzien dus voor mensen die minder-mobiel zijn is dit moeilijk te doen.

De kamer was eenvoudig maar voldeed voor ons nachtje Gent.

Het ontbijtbuffet was voldoende en gevarieerd. Het is een leuke plek om te ontbijten. Er kwamen ook verschillende niet- hotelgasten ontbijten.

Het Gravensteen met een vleugje humor

Het Gravensteen is een imposante versterkte waterburcht. Het is de enige overgebleven middeleeuwse burcht in Vlaanderen. Een leuke manier om het Gravensteen te ontdekken is de audiotour, ingesproken door de Gentse komiek, Wouter Deprez. Je komt heel wat leuke anekdotes te weten.

Street Art ontdekken in Gent

Als je de street art wil ontdekken in Gent kan je je laten leiden door de map ‘sorry, not sorry street art map’. Deze map bevat een overzicht van de Gentse muurschilderingen. Gent heeft zelfs een eigen graffiti straatje : Het Weregarenstraatje. Het blijft verrassen. Ik kan hier wel een foto posten maar de kans is groot dat het er helemaal anders uit ziet als je gaat zien. Het is een gedoogzone voor beginnende spuitbusartiesten. Normaal gezien zou het altijd mooier en mooier moeten worden. De gouden regel in Graffiti kunst is dat je alleen maar over iemand anders zijn werk kan spuiten als je zeker bent dat het jouwe beter wordt.

Vlaamse Streekproducten

In Gent kan je 2 erkende Vlaamse streekproducten proeven. Dat ze zoet zijn is meegenomen want ik ben een echte zoetebek.

Wie kent niet de Cuberdons, beter bekend onder de naam neuzen. De cuberdon werd bij toeval ontdekt door de Gentse apotheker De Vynck in 1873. Hij was op zoek naar een siroop om geneesmiddelen beter te kunnen nemen.

Klassieke neuzekens hebben het aroma van framboos. Ondertussen zijn er zowat 25 kleuren en smaken.

Cuberdons hebben een beperkte houdbaarheid en worden daarom niet geëxporteerd. Ze zijn dus vrijwel alleen in België te verkrijgen.

Nog lekkerder dan de Cuberdons vind ik de Gentse sneeuwballen. Al meer dan 100 jaar zorgt confiserie Larmuseau voor overheerlijke sneeuwballlen. Een wolkje vanille afgewerkt met een dun chocolade laagje en poedersuiker. De echte sneeuwbal smelt op de tong. Enkel te verkrijgen van september tot maart.

Aux Merveilleux de Fred

Wie nog meer lekkers wil kan terecht bij ‘Aux Merveillieux de Fred’. Heerlijke meringuegebakjes in verschillende smaken. In een prachtige tearoom, onder de schittering van een kristallen luster geniet ik van de mini’s met een overheerlijke kop koffie. De enige moeilijkheid is kiezen. Wordt het een ‘ecxentrique’ ? of een sans culotte ?

Hoe blij ben ik dat Fréderique Vaucamps over de grens keek en naast zijn winkel in Rijsel ook nog winkels in België en andere landen opende. Leuk dat alle gebak gemaakt wordt onder de ogen van de klanten.

Lichtstad

Vergeet even Parijs….

Gent by night is zeker de moeite. Als het donker is en de verlichting gaat aan komen de gebouwen prachtig tot hun recht. Statig staan ze te pronken. Ik kan me niet voorstellen dat je niet onder de indruk geraakt van deze pracht.

Met het Gentse lichtplan ontving de stad al vele prijzen en wereldfaam.

Visit Gent ?

Er is nog zoveel meer te doen dan ik hier vermeld heb…

dus Visit Gent ??? zeker doen.

Op de website Visit Gent staan genoeg ideetjes om een paar leuke weekends in Gent door te brengen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s