Afbeelding

Wandelen voor iedereen

rollen door de bossen Vlaams Brabant

Staan we er soms wel eens bij stil dat wandelen niet voor iedereen even gemakkelijk is ? Ik alvast zelden of nooit. En juist daarom wil ik even stilstaan bij een knap initiatief dat genomen is door de toeristische dienst Vlaams – Brabant.

Het initiatief noemt ‘IEDEREEN TOERIST’. Of je nu een motorische beperking hebt, of een visuele of een auditieve beperking met dit aanbod kan iedereen genieten van leuke uitstapjes. Over inclusie gesproken.

Ik wou dit natuurlijk zelf even uitproberen. Dus gingen we op stap met veel zin, picknick en een stralend zonnetje.

We kozen voor de wandeling ‘ROLLEN DOOR DE BOSSEN‘, een wandeling die ook toegankelijk zou zijn voor mensen met een motorische beperking.

We vertrokken aan de onthaalpoort de Torenvalk, gelegen tussen het Meerdaelwoud en het Heverleebos, in Oud – Herverlee voor een wandeling van een dikke 8 kilometer. Daar aangekomen nodigen leuke picknick tafels je uit om je broodtrommel boven te halen. Dus die picknick was al meteen verorberd.

En ik kan het bevestigen deze wandeling is zeker haalbaar voor mensen met een motorische beperking. Ze was er niet minder mooi door. We liepen iets meer over verhardingen dan we gewoon zijn. We bleven iets meer aan de buitenkant van het bos. Maar de prachtige omgeving en het besef dat deze wandeling voor iedereen toegankelijk doet je dit snel vergeten. Ook aan de hondenliefhebbers is gedacht. Tijdens de wandeling kwamen we een losloopzone tegen van maar liefst 6ha.

Het schitterende weer deed zin krijgen in een terrasje. Op amper een boogscheut van centrum Leuven was het snel beslist waar we naar toe gingen. Ambiance en goed gezinde mensen alom…

en wij keerden gewoon BLIJ terug naar huis.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s