Afbeelding

Uit in Breda

wat te doen in Breda
ligging : Provincie Noord – Brabant
afstand van Antwerpen : 55 km
parkeren : overdekte parking Barones
leukste winkel : pindakaaswinkel
leuke Bistro : Bistro Bardot – aanrader Plateau Bardot of rundsbitterballen
uit eten : Brasserie Mr. Moose – aanrader sliptongetjes
avondje uit : Chasse Theater.
Toeristische info : klik hier

Een avondje uit in Breda ? Ik zou er nooit zelf opkomen maar een uitnodiging voor een leuke voorstelling in het Chassé Theater kon ik niet afslaan.

En zo vertrokken we naar Breda. Vanuit het noorden van het land waar wij wonen is dat gemakkelijk te doen. Breda verdient meer dan 1 namiddag maar meer tijd dan dat hadden we ook niet.

We parkeerden op de overdekte parking ‘de Barones‘. Een andere optie is gratis parkeren buiten het centrum en met de fiets verder.

Vanuit deze overdekte parking is het centrum op loopafstand en ook het Chassé Theater waar we naar een voorstelling gingen.

Het eerste wat me opviel is dat het een leuke shoppingstad is. De meeste bekende merken vind je hier terug. Wat leuk is dat de winkelstraten die wij gedaan hebben autovrij zijn. Wat het shoppen des te leuker maakt.

De leukste winkel blijft voor mij de pindakaaswinkel. Je houdt er van of je houdt er niet van. En ondanks de calorietjes blijft het een gezond spul. Wel ik hou er van. Wat een zalige winkel en wat een leuke combinaties. Pindakaas met gember, met witte chocolade, met kruiden.. noem maar op.

Tijd voor een koffietje bij Brasserie Bardot. De runsbitterballen en de Plateau Bardot waren zeer verleidelijk. Plateau Bardot is een schotel voor 2 personen en zag er overheerlijk uit : Oesters, calamares , steak natuur, charcutie , paté, desembol.. Maar we besloten te wachten. En Breda nog wat te verkennen.

We liepen naar de Grote Markt, autovrij en gezelligheid troef. Vele terrasjes en mensen die aan het genieten waren van het mooie weer.

We besloten het begijnhof te bezoeken.

Ik heb iets met de rust die van Begijnhoven uitgaat. Een veilge haven voor vrouwen die volgens mij wisten wat ze wilden. Ik zal het wel idyllischer voorstellen dan het echt was. Maar het heeft iets zo een vrouwengemeenschap. En bovendien altijd goed voor een paar leuke romantische foto’s.

Onze magen begonnen te protesteren en we besloten op zoek te gaan naar een taverne om te eten. Keuze genoeg. We kozen voor Mr. Moose. En daar hebben we geen spijt van gehad. Super vriendenlijke bediening en overheerlijk eten. We kozen voor sliptongetjes en als bijgerecht worteltjes met Harissa en gegratineerde bloemkool. Hoe heerlijk was dat.

Na het eten zakten we af naar het Chasse Theater om een voorstelling bij te wonen : een optreden van Yamato, een taiko groep. Nooit gezien… taiko van een zeer hoog niveau en met een enthousiasme gespeeld waar je alleen maar blij van wordt. Taiko doorspekt met humor en met een leuke interactie met het publiek. Willen jullie mee genieten van deze spectaculaire taiko groep uit Japan bekijk dan zeker de filmpjes onderaan de blog.

Een geslaagde avond, in een leuke stad, lekker eten en een super optreden

Een avondje om blij van te worden.

klik op de foto’s om te vergroten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s