Afbeelding

weekendje Blankenberge

Blankenberge

Het is al weer een tijdje geleden. En nu de herfst in het land is en de dagen korter en donkerder worden besef ik maar pas wat een leuke zomer ik gehad heb en hoe ik dit met veel moeite loslaat.

Meestal hou ik ook wel van de herfst.. knus in de zetel met een dekentje en de gashaard die gezelligheid brengt. Een paar kaarsjes aan, een gezellige TV-avond, een herfstwandeling … maar toch. De herfst is nog maar pas begonnen en ik kan nu al zeggen : IK MIS DE ZOMER.

Een van de laatste prachtige zomerweekends treinden we richting Blankenberge.

Het was jaren geleden dat ik nog een vakantie had doorgebracht aan de Belgische kust. We kwamen terecht in een gezellige levendige badstad. Het goede weer, de zee, de vele beach bars .. we waanden ons meteen in het buitenland.

Via booking.com boekten we logies voor 2 personen. We kozen voor Serena Waterbed seaview. Ideaal voor 2 personen. Gelegen op de dijk van Blankenberge. Hoe gemakkelijk is dat ? even de straat over en je staat op het strand. Het appartement was licht en ruim en voldeed zeker om hier een leuk weekend door te brengen. Het slapen in een waterbed was voor ons beide de eerste keer. Ik kan niet zeggen dat ik er superhard fan van ben. Laat me zeggen dat het een ‘ervaring’ was.

Of we veel gedaan hebben dat weekend ? Nee dus, maar we hebben ons zo geamuseerd. De zee was lekker warm en de golven uitdagend. In de zee – opdrogen op het strand – uitrusten (van wat ???) in een beach bar.

De zoete kustklassieker – Berlijner Bol – lieten we aan ons voorbij gaan. Vroeger werd deze lekkernij verkocht op bijna alle stranden. Nu houdt vooral Blankenberge deze traditie in ere. Berlijnse bollen waren een goedkope lekkernij voor de vele toeristen. Een van de hoofdingrediënten is boter en dat was hier ruim aanwezig dankzij de poldersweilanden en het vee dat daar op graasde.

’s Avonds gingen we eten in het restaurant La Cuisine. We hadden niet op voorhand gererveerd. Wat je dus beter wel doet. We moesten wachten tot er een tafeltje vrij kwam. Het was de moeite waard geweest om te wachten. De bediening was vriendelijk, het interieur gezellig en het eten lekker.

Het was een weekend waarop we alles deden wat toeristen meestal doen : ijsjes eten, zwemmen in de zee, uit eten gaan, beach bars bezoeken, flaneren, koffietjes drinken.

De volgende dag was het weer nog even schitterend maar we moesten om 11 u het appartement verlaten. In het station kon je kluisjes huren om je koffers achter te laten en zo maakten we er toch nog een leuke stranddag van.

Klik op de foto’s om te vergroten

Advertentie

2 gedachten over “weekendje Blankenberge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s