Afbeelding

Mini trip naar Andalucia

Inhoud
De beroemde kloof van Ronda
het mondaine Marbella
jachten spotten in Puerto Banus
wandelen langs de kust
uit eten in Casa Fernando

Iets leuker dan een onverwacht reisje ? Iets leuker dan uitgenodigd te worden door familie om te relaxen in Spanje ? Dacht het niet . Dus gretig gingen we op deze uitnodiging in.

Het was jaren geleden dat ik nog in Spanje was geweest. Vol verwachting vertrokken we richting Malaga.

Daar aangekomen werden we opgewacht en vanaf dan moesten we gewoon maar ontspannen.

Het appartement waar we verbleven was prachtig gelegen op een helling in Benhavis. Uitzicht op de kust en de bergen. Zo rustig gelegen. s’ Morgens ontbijten op het terras en daarna de omgeving verkennen. Ik kon het daar wel gewoon worden.

Al gauw begonnen we te dromen van een eigen appartementje daar.

Wegens werken op de luchthaven van Antwerpen zijn we vertrokken vanuit Zaventem. Maar naar de toekomst is Malaga perfect bereikbaar vanuit Deurne. Hoe zalig is dat ?

Hier alvast enkele highlights uit deze mini vakantie.

Klik zeker op de foto’s om ze te vergroten.

Ronda : de Spaanse stad met een betoverende kloof.

Gewoon kuieren door Ronda en genieten van de prachtige omgeving en de leuke winkeltjes en restaurantjes.

De kloof wordt TAJO DE RONDA genoemd en verdeeld de stad in 2 delen: het oude deel en het nieuwe deel. Deze kloof is ongeveer 100 tot 120 meter diep en biedt een uniek uitzicht vanuit meerdere plaatsen in de stad.

Bij een leuke uitstap hoort een etentje. We hadden ons vlot aangepast aan de Spaanse tijdstippen. Het begrip ‘eten op tijd en stond’ kreeg hier een andere dimensie.

We lieten ons leiden en lieten ons meenemen naar het restaurant van Hotel Montelirio. We kozen voor verschillende tapa’s om te sharen en dat zette meteen ook de trend voor de volgende maaltijden. Veel leuker om kleine hapjes te proeven en te genieten van allerlei lekkere smaken dan van 1 hoofdgerecht. De kleine hapjes waren echte smaak bommetjes. Vooral de scampi pili pili genoten mijn voorkeur

Mondain wezen in Marbella

Alhoewel Marbella vooral bekend staat om het ‘mondaine’ karakter was het toch vooral het charmante dat ik zag. Het zal waarschijnlijk wel te maken hebben met het tijdstip dat je Marbella bezoekt. Maar als je in de namiddag gaat zie je vooral het pittoreske en het kleurrijke Marbella.

Voor mij was het zeker genieten om hier rond te kuieren.

Puerto Banus : de meest moderne jachthaven van Spanje

Puerto Banus ligt zo een 7 kilometer van de oude stad Marbella. De internationale jetset meert hier aan met de meest luxueze jachten. Exclusieve winkels, mooie bars en chique restaurants wisselen elkaar af. Maar de eye-catchers blijven voor mij de aangemeerde jachten. Indrukwekkend.

Grappig detail : hier vind je geen wegwijzers naar de straten of wijken maar wel naar de winkels

Wandelen langs de kust.

Een leuke wandeling om te doen is de wandeling langs de kust beginnende in San Pedro tot aan Puerto Banus en dan verder naar Marbella. Ondertussen genietend van het mooie uitzicht, het prachtige weer, beach bars.

Aangekomen in Marbella konden we niet weerstaan aan de lokale lekkernij Churros. Na ongeveer 12 kilometer stappen, die we ook nog eens terug moesten vonden we dat we dat verdiend hadden.

Restaurant Casa Fernando

Onze laatste avond gingen we uit eten in het restaurant Casa Fernando. En of het lekker was… alles kraakvers. Ik koos voor gegrilde inktvis… overheerlijk.

De obers hadden hulp van een leuk robotje dat kwam aanrollen met de borden en ondertussen met zijn oogjes knipperde. Ik geef toe dat ik hem soms wat lawaaierig vond.

Een geslaagde avond van een geslaagde vakantie.

met dank aan mijn nichtje Christel en haar vriend Erik voor de leuke vakantie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s