Afbeelding

Beklim de hoogste duin van Europa

Dune de Pilat is de hoogste duin van Europa. Deze duin is ongeveer 107 meter hoog, heeft een lengte van ongeveer 3 kilometer en is 500 meter breed. Gewoon een massa zand. De duin ligt vlak bij Arcachon. Dus als je daar in de buurt bent is het zeker de moeite deze indrukwekkende duin te bezoeken en te beklimmen.

Als je deze duin beklimt kan dat via een trap die elk jaar wordt aangelegd voor de bezoekers. Het zijn heel wat trappen naar boven. Eens boven blijven heel veel mensen in de buurt van deze trap hangen.

Het is echt wel de moeite om verder op ontdekking te gaan. Ik had met momenten het gevoel dat ik echt in de Sahara liep. Enorme hoogte verschillen moeten overbrugd worden en dat in los zand. Het is vermoeiend en uitdagend. Maar zo mooi.

Ik ben blij dat ik deze mooie duin beklommen heb en ik koester de herinnering.

Voor mag Dune Du Pilat zeker geklasseerd worden als ‘wonder van de natuur’.

TIP

  • Ga best in de voormiddag als het nog koel is.
  • Neem voldoende water mee.
  • zorg voor zonnebescherming (hoedje, zonnemelk)
Advertentie

Een gedachte over “Beklim de hoogste duin van Europa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s